Elpan er et modulopbygget varmesystem af elpaneler der tilsluttes 230 volt via en termostat.

Design og virkemåde:
Elpan varmesystem er et modulopbygget el-panel opvarmningssystem, der næsten ikke ses, men giver en behagelig varmeomslutning i hele rummet.

Elpan varmepanelet monteres i stedet for fodpanel rundt i rummet og giver en behagelig overgang mellem gulv og væg. Elpans varmeomslutningssystem blev udviklet for over 30 år siden og er igennem tiden blevet videreudviklet designmæssigt, så det idag står i et moderne og tidløst design. Varmepanelerne, der monteres rundt i rummene, afgiver 70% strålevarme ind i rummet og kun 30% konvektionsvarme op ad væggen. Tests viser, at der kun er en meget lille forskel i temperaturen i rummet med Elpan varmeomslutningssystem i forhold til, hvis man vælger en traditionel radiator.

Produkterne:

Elpan-modulerne bliver produceret i 3 forskellige længder: 120 cm., 85 cm. og 40 cm. Disse moduler bliver sat sammen til et langt varmepanel. Højden er kun 12 cm. og bredden kun 1,7 cm. I eventuelle mellemrum mellem varmepanelerne monteres der blindstykker, så man får et ens look hele vejen rundt i rummet. Panelerne leveres i 2 forskellige farver: i hvid RAL 9010 og i lysegrå RAL 7035.

Styring:

Med de nye præcise styringstermostater er Elpan-varmepanelerne blevet mere økonomisk rigtige at varme boligen/sommerhuset op med. Samtidig kan man også styre varmesystemet til mange forskellige sænkninger af temperaturer i løbet af ugen, med nat og dagsænkning, hvor man sover eller er på arbejde.